+
Mit keressek?
Hol keressek?
Ár szűkítés

A Brill vízről

 

A vízről

 2012.03.31. - 04.01. Syma csarnok   
                        ( Innovációs díj 3. helyezés ) 
 

 

                           DEUTERIUM TARTALOM , D2O : 143 ppm/l
                                 ( átlagos vizeknél 150-160 ppm / l )

 

 

 

 

 

 

 


 


BRILL - a briliáns ásványvíz!

     Hazánk nagyon gazdag ásványvizekben. Több mint száz kútból palackoznak ásványvizeket és 
    nagyon sokat importálnak is. De ebben a sokaságban is csillog egy briliáns - a 
BRILL ásványvíz!

 

BRILL egy különleges minőségű ásványvíz.

 

              Mégis miért került a BRILL a  magas minőségű ásványvizek kategóriájába?
                
Nézzük meg milyen csillogó oldalaival tud elkápráztatni minket a BRILL :

 

1. BRILL - Természetes lúgos ásványvíz víz pH 8,3 értékkel és magas lúgosító kapacitással, harmonikus ásványi összetétellel.

Elméletileg, ha a pH magasabb, mint 7 akkor a közeget lúgosnak tekinthetjük. De a gyakorlatban nincs értelme lúgosnak nevezni azokat a vizeket, amelyeknek a pH-ja kisebb, mint 8.
A pH egy logaritmus skála, minden pH egység növekedés 10-szeres hidroxidion koncentráció növekedésnek (lúgosság növekedésnek) felel meg. Ezért van az, hogy a pH=8 víz 10-szer lúgosabb, mint a pH=7-s víz. A pH skála ilyen különlegességéből fakad az, hogy elegendő a pH értéknek 8,3-nak lenni és akkor ennek a víznek a lúgossága kétszer nagyobb, mint a pH=8- é.
A pH érték nem az egyetlen paraméter, amelyik biztosítja a víz lúgosító hatását. Az ásványvízben lévő hidrokarbonát és karbonát ionoknak köszönhetően, az ásványvíz puffer kapacitása nő. A puffer kapacitás azt mutatja, hogy mennyi savat kell egy bázikus anyaghoz hozzáadni, hogy a pH értéke 1 egységgel csökkenjen. Vagyis, hogy mennyire lúgosító a víz. A puffer kapacitás kapcsolatban van az ásványvízben mért, úgynevezett összes lúgossággal , az összes lúgosság viszont  a hidrogén karbonát és a karbonát ionok koncentrációja határozza meg .

A BRILL ásványvízben az összes lúgosság értéke 8,5 mmol/l, ami nagy részben a 456 mg/l hidrogén karbonát koncentrációnak köszönhető (nézd a lenti  táblázatot).

             FIGYELEM! Két paramétert kell figyelembe venni, ha a lúgosító hatásról beszélünk 
                               - a pH értéket és a hidrogén karbonát koncentrációt!

Amikor a lúgos ásványvizet összehasonlítják az ivóvízből ionizátor segítségével előállított lúgos vízzel, ne feledjük ezt a fontos tényt! Az ivóvízben általában az összes sótartalom alacsonyabb, mint az ásványvízben és 250-350 mg/l szinten szokott lenni. Viszont az ilyen vízben a hidrokarbonát ionok koncentrációja nem lehet magasabb, mint 200-250 mg/l, ami legalább a fele a BRILL ásványvízben található hidrogén karbonátnak! Vagyis a BRILL ásványvíz lúgosító hatása legalább kétszer magasabb, mint az ivóvízből elektrokémiailag, ionizátorral előállított lúgosított víznek, mindamellett, hogy a pH értéke "csak"  8,3!

                  A BRILL a magyarországi forrásokból kitermelt ásványvizek közül a 
                         legmagasabb pH értékkel rendelkezik (nézd a Táblázatot).

 

Magyarországon forgalmazott szénsavmentes ásványvizek összes ásványi anyag tartalma, pH értéke és jodid tartalma :


Víz neve


Összes ásványi anyag, mg/l

pH

Jodid, mg/l

Harmatvíz forrásvíz

410


7,8

 

Dogerita


491


7,8

 

Veritas Gold


503


7,7

 

Aquarius


506


7,5

 

Mizse


515


7,7

 

Szentkirályi


517


7,4

 

Ave


521


7,3

 

Csokonai


521


7,8

 

Viktória


528


7,3

 

Jodicium 
szénsavas


535


<7


0,100 
dúsított

Civis


546


7,9

 

Primavera


555


7

 

Emese


560


7,5

 

Pannon Gyöngye


583


7,6

 

Montivíz


593


7,2

 

Vivien


620


7,3

 

Lillafüredi


640


7,5

 

Pannon Aqua


645


7,6

 

Fonte Verde


667


7,2

 

Óbudai Gyémánt


687


7

 

Jászok Kincse


700


8  ?


0,059 ?

BRILL


713


8,3


0,1

Aquastella


728


7

 

Fonyódi forrásvíz


761


7,5

 

AquaViva Kerekdombi


1342


7,7


0,038

Margitszigeti Kristályvíz


1.350


7

 

 

BRILL szénsavmentes lúgos ásványvíz. A szénsavas vizek a szervezetben savasodást okoznak, ellenben a lúgosokkal, amelyek segítenek helyreállítani szervezetünk sav-bázis egyensúlyát.A szénsavmentes vizeknek nagyon jól érezhető a természetes íze.  A szénsav jelentősen befolyásolja az ásványvíz ízét és egy gyenge minőségű alapvíz is lehet ízletes szénsavval dúsítva.
A szénsavmentes vizeket csak igazán steril körülmények között szabad palackozni, mert nincs benne olyan tartósítószer, mint amilyen a szénsav. Ezért van az, hogy a szénsavmentes természetes vizekből nincs túl sok a piacon.

jó minőségű szénsavmentesekből, pedig még kevesebb van.

 

      A BRILL egy kellemes ízű és harmonikus összetételű természetes szénsavmentes ásványvíz!

 

Egyre több orvos és természetgyógyász állítja, hogy sok betegségünk hátterében szervezetünk túlzott elsavasodása áll. Akkor beszélhetnénk egészséges táplálkozásról, ha többségében lúgosító ételeket - italokat fogyasztanánk. Táplálkozásunk savas jellegű a sok szénhidrát fogyasztása miatt. Az elsavasodott szervezetben a paraziták is jobban elszaporodnak, ami betegséghez vezethet. Mivel ételeink többnyire nem ellensúlyozzák a savas hatást, ezért kézenfekvő lúgos kémhatású víz fogyasztása, ami fedezi a napi folyadékbevitelt is. 

 

                 A BRILL garantáltan nem tartalmaz semmilyen fertőtlenítő és tartósítószert!

 

2.  BRILL - természetes jódos ásványvíz 0,1 mg/l jodid koncentrációval.

A magyar lakosság többségénél kimutatható a jódhiány. Ennek geológiai okai vannak. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet adatai szerint a magyarországi kútvizekben csak 0,00-0,025mg/l a jodid koncentrációja, ami nagyon alacsony érték (kép). Ezért is van az, hogy Magyarországon kevés a természetes jodidot tartalmazó ásványvíz! Ásványvizeink között csak 4 szénsavmentes, természetes ásványvizet találunk ( fenti táblázat), amelyeknek jelentős jodid tartalma van.

 

A Brill ásványvíz egy minősített, természetes forrásból származó lágy, lúgos kémhatású és természetes jódot tartalmazó víz, ami napi rendszerességgel korlátlanul fogyasztható!

 

                     A BRILL a magyarországi forrásokból kitermelt ásványvizek közül 
                          optimális jodid koncentrációval rendelkezik ( fenti táblázat ).

 


 

A jódhiány komoly betegségeket okozhat: pajzsmirigy működési zavar, fejfájás, máj- vese problémák, fáradékonyság, anyagcsere problémák, gyerekeknél fejlődési problémák, kismamáknál fejlődési rendellenességek stb.   A  jód szerepet játszik a zsírsavak elégetésében és a vérsavó koleszterin szintjének csökkentésében is.

       Ezért fontos, hogy folyamatosan pótoljuk a jódot,  lehetőleg természetes (jodid) forrásból!

A jód megfelelő mennyiségben való jelenléte elengedhetetlen az optimális testi és szellemi fejlődéshez, valamint az egész életen át tartó jó teljesítőképességhez. A napi minimális jódbevitel gyerek - felnőtt esetében 0,1 - 0,25 mg, kismamáknak 0,35 mg / nap. A maximális bevitel az ajánlott 5 -20 szorosa is lehet, a WHO ajánlásában 1 mg / nap. Érdemes megjegyezni, hogy a Japánok - akikről köztudott, hogy milyen egészségesek - 1,0 - 1,2 mg / napi mennyiséget fogyasztanak (a sok tengeri halfélék miatt).

                Tehát a BRILL ásványvízből bátran lehet fogyasztani, nem okozhat veszélyt, 
                   csak segíti a szervezet hormonháztartásának a harmonikus működését.

 

3.  BRILL – optimális sótartalmú, lágy víz.

Nagyon fontos paraméter az ásványvizek minőségének a meghatározásakor az ásványvízben megtalálható ásványi anyagok típusa, az ásványi anyagok koncentrációja, és az ásványi anyagok aránya, vagyis az egymáshoz viszonyított koncentrációjuk. Az ásványvizeink a FÖLD teremtményei és hordozzák magukban mindazt a csodálatos anyagokat, amelyek, a mi testünket is alkotják.

BRILL természetes ásványvíz Pannon-kori vízadó rétegből, 350 m mély kútból származik és számos, a szervezetünknek fontos ásványi anyagot tartalmaz ideális mennyiségben.

 

BRILL ásványvíz összetételének főbb paraméterei:

Összes ásványi anyag tartalom:

713 mg/l

Kalcium:

8,2 mg/l

Magnézium:

3,7 mg/l

Nátrium: 

156 mg/l

Jodid:

0,11 mg/l

Klorid:

12  mg/l

Fluorid:

0,11 mg/l

Kálium:

1,1 mg/l

Metakovasav:

30 mg/l
(sejtregeneráló hatású)

Hidrogén karbonát:

463 mg/l

Összes lúgosság:

8,6 mmol/l

 

 

A mi vérünk  nagyon fontos elemeiként szerepelnek  a következő ionok, Na+ , K+, Ca2+ , Cl-, HCO3-. A vérszérumban a normál koncentrációja ezeknek az elemeknek a következő értékeknek felelnek meg:  Na+   150 mmol/l vagy 3450 mg/l ,  K+  5 mmol/l  vagy  200 mg/l  ,   Ca2+  2 mmol/l vagy  80 mg/l , Cl- 100 mmol/l  vagy 3550 mg/l , HCO3-  25 mmol/l vagy 1525 mg/l.  Ezekből az adatokból látszik, hogy a BRILL ásványvízben a legfontosabb ionok aránya szinte megegyezik -   Na:K:Ca  a vér szérumban 1:0,07:0,05, a BRILL ásványvízben 1:0,06:0,02. Ez azt mutatja, hogy a BRILL az emberi szervezet számára nem idegen közeg!

 

                    A BRILL nem emberi mű, - a BRILL- t a TERMÉSZET az EMBERNEK teremtette!

 

Az emberi vér ozmotikus nyomása megfelel egy 0,9%-s NaCl oldat ozmotikus nyomásának. Ilyen oldat 9000 mg/l sóoldat koncentrációnak felel meg. Ha összevetjük ezeket az értékeket az ásványvízben jelenlévő ionkoncentrációkkal, akkor a 713 mg/l összes sótartalom, nagyon is alacsony értéknek felel meg.  Vagyis az ilyen vizet az ásványvizek között, inkább a lágy víz kategóriába kell sorolni és ezért jelenthetjük ki, hogy a BRILL ásványvíz korlátlan mennyiségben fogyasztható (természetesen ez az ionok koncentrációja alapján van kijelentve és nem a napi javasolt fogyasztható vízmennyiség túllépését javasolja).

Ha olyan ásványvizet iszunk, amelynek az ozmotikus nyomása alacsonyabb, mint a szervezetünk testnedveinké, akkor bevitt víz képes feloldani a testünkben felgyülemlett oldatlan sókat, kőképződményeket. Ez egyértelmű a BRILL ásványvíz esetében, vagyis a BRILL kitűnően átmossa a szervezetünket,  segítve a vese, a máj működését.

Ha ivóvizünk, üdítőitalunk, ételeink töménysége magasabb a sejtnedveink sűrűségénél, ozmotikus nyomásánál, akkor a bevitt víznek nincs oldóképessége, elvízteleníti a sejteket. Ez a sejtek egyensúlyzavarához vezethet és veséink is túlterheltté válnak, képtelenek kiválasztani a selejt anyagokat. Az eredmény: allergia, bélpanaszok, magas vérnyomás, ízületi fájdalmakmeszesedés, kövek lerakódása stb. A tiszta víz fogyasztása lehetővé teszi szervezetünkben a méregtelenítést, ezzel tehermentesíti immunrendszerünket és növeli ellenálló képességünket.

 

     Szervezetünknek nem "sok folyadékra", hanem sok tiszta vízre - mint a BRILL - van szüksége.

 

Az emberek csekély hányada fogyaszt elegendő folyadékot, pedig egy felnőtt ember optimális napi folyadékbevitele legalább 2 liter. Amikor szervezetünk vízhiányban szenved, jelzéseket küld: fáradtságérzés, emésztési zavarok, fejfájás stb. A testünkben a víz szerepe annyira alapvető, hogy ha 2 liter hiányzik belőle (kb.4% ), akkor súlyos vízhiányos állapotba kerülünk. Szervezetünknek naponta legalább 2,5 liter vízre van szüksége optimális feltételek között.A szervezetünk vízforgalma átlagban a következő képen alakul: 

 

Vízfelvétel: ivás 1500ml, ételek 750 ml, ételek szervezetünkben történő lebomlásából még plusz 250 ml. Ez összesen 2500 ml.

 

 

 

Vízleadás: vizelettel leadunk 1600 ml, széklettel 100 ml, légzéssel és izzadással 800 ml. Összesen: 2500 ml.

 

                                                                   Fogyassza egészséggel !

 

                        ...............................................................................................................................................................

 

A tiszta víz méregtelenít és tehermentesíti immunrendszerünket

 

Az emberek csekély hányada fogyaszt elegendő folyadékot, pedig egy felnőtt ember optimális napi folyadékbevitele legalább 2 liter. Amikor szervezetünk vízhiányban szenved, jelzéseket küld: fáradtságérzés, emésztési zavarok, fejfájás stb.
A testünkben a víz szerepe annyira alapvető, hogy ha 2 liter hiányzik belőle ( kb.4% ), akkor súlyos vízhiányos állapotba kerülünk. Szöveteink víztartalma kémiailag igen híg oldatnak mondható. Rendkívül fontos tehát, hogy milyen ásványianyag tartalmú ivóvizet fogyasztunk. Ha elérjük, hogy az ivással bevitt víz sűrűsége alacsonyabb a testünkben lévő sejtnedvek sűrűségénél, csak akkor beszélhetünk optimális kiválasztásról, mert ebben az esetben van a bevitt víznek oldóképessége. Ha ivóvizünk,üdítőitalunk, ételeink töménysége magasabb a sejtnedveink sűrűségénél, ozmotikus nyomásánál, akkor a bevitt víznek nincs oldóképessége, elvízteleníti a sejteket. Ez a sejtek egyensúlyzavarához vezethet és veséink is túlterheltté válnak, képtelenek kiválasztani.
Az eredmény: allergia, bélpanaszok, magas vérnyomás, izületi fájdalmak, meszesedés, kövek lerakódása stb. A tiszta víz fogyasztása lehetővé teszi szervezetünkben a méregtelenítést, ezzel tehermentesíti immunrendszerünket és növeli ellenálló képességünket.
Szervezetünknek nem "sok folyadékra", hanem sok tiszta vízre van szüksége.

A fenti feltételeknek a Brill ásványvíz megfelel, mivel alacsony kalcium és magnézium tartalma miatti töménysége a sejtek ozmotikus nyomásánál alacsonyabb, vagyis segít a szervezet méregtelenítésében!

 

Mivel a víz lágy, ezért hasznos lehet vesekő képződés megakadályozására különösen az arra hajlamosak esetében. Több fogyasztói visszajelzés alapján vesehomok és vesekő eltávolításában segített a víz.

Az eddigi tapasztalatok alapján kemoterápia esetén is jótékony hatással lehet a melléktünetek enyhítésében.

Sem a legtöbb víztisztító, sem pedig a forralás nem alkalmas arra, hogy a csapvízben található vegyi anyagokat, gyógyszermaradványokat közömbösítse. Az ásványvizekben található szervetlen anyagok (pl: kalcium, magnézium ) pedig testünkben hulladékként halmozódnak fel, megterhelve ezzel a kiválasztó rendszerünket. A víz szervezetünk elsődleges információ hordozója, mert rajta keresztül jutnak el az információk, a tápanyagok a sejtek, az egyes szervek, szervrendszerek között.
Az ilyen vízzel készűlt ételek íze sokkal természetesebb lesz és kevesebb füszerre is van szükség!


 

A jód szükségessége

 

Az egészséges szervezet egyik alapfeltétele, hogy a hormonháztartásunk harmonikusan működjön. Magyarország jelentős területe jódhiányos. Ennek eredményeként a pajzsmirigy-betegségek az átlagosnál gyakrabban fordulnak elő nálunk. A pajzsmirigy olyan hormonokat termel, amelyek a szervezet anyagcseréjének sebességét szabályozzák.
A hormon hatására a szervezet több fehérjét állít elő és növeli a sejtekben felhasznált oxigén mennyiségét is. A pajzsmirigy hormon előállításához a pajzsmirigynek jódra van szüksége. A pajzsmirigy dolgozza fel a táplálékkal a szervezetbe kerülő jódot és alakítja át hormonná. A jódhiány okozta betegségek sokfélék lehetnek: pajzsmirigy működési zavar, fejfájás, máj- vese problémák, fáradékonyság, anyagcsere problémák, gyerekeknél fejlődési problémák, kismamáknál fejlődési rendellenességek stb. A jód szerepet játszik a zsírsavak elégetésében és a vérsavó koleszterin szintjének csökkentésében is. Ezért fontos - mivel a magyar lakosság többségénél kimutatható a jódhiány - , hogy folyamatosan pótoljuk a jódot,  lehetőleg természetes ( jodid ) forrásból! A jód megfelelő mennyiségben való jelenléte elengedhetetlen az optimális testi és szellemi fejlődéshez, valamint az egész életen át tartó jó teljesítőképességhez. A napi minimális jódbevitel gyerek - felnőtt 100 - 250 ug, kismamáknak 350 ug / nap. A maximális bevitel az ajánlott 5 -20 szorosa is lehet, a WHO ajánlásában 1000 ug / nap. Érdemes megjegyezni, hogy a Japánok - akikről köztudott, hogy milyen egészségesek - 1000 - 1200 ug / napi mennyiséget fogyasztanak (a sok tengeri halfélék miatt)
Az elsődleges természetes jódforrás a tengeri halak és egyéb tengeri élőlények, de hazánkban ez nem elérhető. Mivel kevés hazai élelmiszer tartalmaz kismértékben jódot, ezért kézenfekvőbb a természetes jódtartalmú vizek fogyasztása (kevés található).
Néhány élelmiszer segíti a jód hasznosulását a szervezetben, mint a tojássárgája, petrezselyem, sárgabarack, datolya, szilva, sajt, hal és a csirke.
A jód felszívódását gátolják, mint a kelkáposzta, brokkoli, karfiol, őszibarack, körte, mustár, szójabab, köles, földimogyoró..
Kimutatták, hogy az ivóvizek klórozása a jódtartalomban jelentős veszteséget okoz.
Ezért is fontos, hogy természetes jódtartalmú ivóvizet fogyasszunk!

 

A lúgos víz jótékony hatása

Egyre több orvos és természetgyógyász állítja, hogy sok betegségünk hátterében szervezetünk túlzott elsavasodása áll. Akkor beszélhetnénk egészséges táplálkozásról, ha többségében lúgosító ételeket - italokat fogyasztanánk. Táplálkozásunk savas jellegű a sok szénhidrát fogyasztása miatt. Az elsavasodott szervezetben a paraziták is jobban elszaporodnak ami betegséghez vezethet. Mivel ételeink többnyire nem ellensúlyozzák a savas hatást, ezért kézenfekvő lúgos kémhatású víz fogyasztása, ami fedezi a napi folyadékbevitelt is.

 

                                             A metakovasav élettani hatása
 

A BRILL ásványvíz jelentős metakovasav tartalommal rendelkezik ( 30 mg/l )
A metakovasav sejtregeneráló ( öregedés gátló ) hatását orvosi kísérletek is alátámasztják.
Mivel itt természetes formában van jelen a vízben , ezért a hatása is fokozottabb, mint mesterségesen előállított
esetben. Az interneten egyre több cikk foglalkozik a metakovasav nem elhanyagolható élettani hatásairól.......

Az oxigénnel dúsított víz jellemzői

 

Az élet legfontosabb alapeleme az oxigén és a víz! Tízezer évvel ezelőtt a Föld légkörének oxigéntartalma 38% -os volt. Ma, a jelentős erdőirtás és  a  magas széndioxid-kibocsátás miatt a légkör oxigéntartalma optimális esetben 21% -os. Pl. a nagyvárosokban a szennyezett levegőben ez az érték akár 18 % -ra is csökkenhet. Az emberi szervezetet az ilyen alacAsony oxigénszint jelentősen megterheli. Ekkora oxigénszint mellett a szövetek állandó oxigénhiányban szenvednek. Általában elmondható, hogy  az ember egészségi állapota összefügg a szervezet oxigén szintjével. Tudományosan elfogadott tény, hogy a sejtek oxigénhiányos állapota kedvez a rákos sejtek szaporodásának. A plusz oxigén megfékezheti bizonyos ráktípusok esetén a daganatok fejlődését. Az oxigénterápiát daganatos betegségek esetén a kemo- és sugárterápia kiegészítésére is használják. A mai kor emberének közel egyharmada oxigén hiánnyal küzd! Az ember fáradékony, levert lesz , hajlamosabb a betegségekre. Ha a szervezet elegendő oxigénhez jut, növekszik a sejtek energia szintje, nő  az ember vitalitása,javul a közérzete. Sportolókon végzett kísérletek szerint az oxigénnel dúsított víz növelte a vizsgáltak teljesítő képességét, csökkentette a terhelés csúcsában mért pulzusszámot és a teljesítmény növekedés ellenére a vér tejsavszintje mérséklődött.Egy liter friss esővíz, vagy forrásvíz átlagosan 8-10 mg oxigént, az ivóvizünk már csak 3 – 5 mg -ot tartalmaz literenként. Az oxigént általában a tüdőnkön és a bőrünkön keresztül vesszük fel, de képesek vagyunk az italainkban lévő oxigént is hasznosítani. A megivott oxigén-dús vízből a molekuláris oxigén a száj-, a gyomor-, és a belek nyálkahártyáján keresztül felszívódva a véráramba kerül és onnan közvetlenül jut a szövetekbe, izmokba, valamint a létfontosságú szervekbe. Kedvező hatását úgy fejti ki, hogy rövid idő alatt megszünteti a vér és a szervek oxigénhiányát, ezáltal csökkenti a fizikai fáradságot, kedvezően befolyásolja a keringési és emésztési zavarokat. A gyomorba juttatott ilyen nemű oxigén révén a szövetek oxigéntartalmának növekedési sebessége a légzéssel bevitt oxigénnel szemben közel a tízszerese ! Egyértelműen kimutatható egészségügyi hatást minimum 35 -40 mg /l oxigéntartalmú vízzel érhetünk el. Az ilyen ásványvíz segíthet a sejtek megújításában, a méregtelenítésben, a betegségekből való gyorsabb felépülésben, a fájdalomcsillapításban, a krónikus fáradság leküzdésében és a légzési panaszok leküzdésében is.

 

Kiknek ajánlott az oxigénes ásványvíz?

 

 • intenzív fizikai és szellemi munkát végzőknek

 • sportolóknak

 • időseknek

 • fejfájással, migrénnel küszködőknek

 • cukorbetegeknek

 • légzőszervi betegségben szenvedőknek ( pl. asztma )

 • betegségek, műtétek után a gyorsabban gyógyulni vágyóknak

 • mindenkinek, aki vitalitását szeretné javítani


Kevesen tudják, hogy a túlsúly nem más, mint a szervezet reakciója, mert két fontos egyensúlyi tényező nincs rendben a szervezetben

 

 • az egészséges sav – lúg egyensúly

 • a sejtek egészséges oxigénszintje

 

A Brill ásványvíz természetes formában segít savas szervezetünk pH értékének beállításában, napi jódszükségletünk pótlásában és a hozzáadott orvosi tisztaságú oxigénnel a sejtek oxigénszintjét is növelni tudja.

Az eddigi tapasztalatok azt igazolták, hogy a víz ugyan korlátlanul fogyasztható, de az 50 – 60 mg/ l oxigéntartalmú Brill ásványvízből napi 0,5 -1 liter már jelentős közérzet javulást eredményez.

Mindezek a kedvező élettani hatások akkor várhatók, ha rendszeresen, lehetőleg naponta iszunk megfelelő mennyiségű oxigénnel dúsított Brill ásványvizet! A Brill ásványvíz egy minősített, természetes forrásból származó lágy, lúgos kémhatású és természetes jódot tartalmazó víz, ami napi rendszerességgel korlátlanul fogyasztható!

Mérsékelt sótartalmú ásványvíz , TDS : 390 mg/ l

Kapcsolat

 • Ecsegfalva Fő út 59
 • 06204287887
 • adrienn860520@freemail.hu

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

google-site-verification: google11794060a03075aa.html